Skånskan skär ner med en femtedel

publicerad 14 januari 2014

Det är tuffa tider för Skånska Dagbladet, Skånskan. Tidningens ledning vill skära ner personalstyrkan med tio tjänster.

Det betyder att var femte journalist på Skånskan kommer att lämna tidningen. De föreslagna personalnedskärningarna ingår i ett nytt stort sparpaket som tagits fram under hösten, rapporterar branschtidningen Medievärlden.

Enligt styrelsen ska kostnaderna för 2014 sänkas med 27 till 30 miljoner kronor. Journalistklubbens ordförande Lisa Winqvist är högst tveksam till om tidningens kvalité kommer att bestå i och med nedskärningarna.

Vi förstår till fullo att tidningens dåliga ekonomi måste mötas av besparingar – men tio tjänster på redaktionen är för mycket om vi ska kunna hålla uppe kvalitén för läsarna, säger Winqvist till Medievärlden.

Under fjolåret 2013 gjorde Skånskan en brakförlust på 35 till 40 miljoner kronor. Tidningens skattefinansierade presstöd minskar också; från dagens 40 miljoner till cirka 22 miljoner år 2017.

 

 

Läs även:
22 anställda går från SvD
Framtiden osäker för Länstidningen i Södertälje
Mediehuset Stampen tvingas till besparingar
Helsingborgs Dagblad säger upp 40
DN jämförs med Ryanair
Hård kritik mot DN för ”skrämselmetoder”
Nya sparkrav på Sydsvenskan – säger upp var femte journalist
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.