Ekonomi

Regeringen spenderar 5,2 miljarder på ensamkommande i sin budget

Finansminister Magdalena Andersson

Regeringens nya budget presenterades av finansminister Magdalena Andersson under måndagen. I budgeten framgår det att 5,2 miljarder kronor kommer att gå till kommunerna för mottagandet av så kallade ensamkommande migranter.

Vårändringsbudgeten är den sista för regeringen för den här mandatperioden. Den största posten i budgeten är den på 5,2 miljarder kronor, som ska gå till i huvudsak landets kommuner, för mottagande och bosättning av ensamkommande barn och ungdomar, skriver Aftonbladet.

– Det handlar om att kommuner, fram till december 2017, i efterhand kunde skicka in räkningar till Migrationsverket för kostnader som de har haft. Nu har vi fått alla de räkningarna och vet vad kommunerna har haft för utgifter och då kan vi också reglera skulden som staten har haft till kommunerna, säger finansminister Magdalena Andersson.

Pengarna till kommunerna för mottagandet av migranter tas från det överskott som Sverige har i statsfinanserna.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!