Per Bolund KU-anmäls för uttalande om Swedbank

publicerad 16 december 2019
- av Isac Boman

Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) har anmälts till Konstitutionsutskottet av den moderata riksdagsledamoten Mattias Karlsson. Bakgrunden är att Bolund uttalat sig om att Swedbank kan komma att slippa maxstraff i USA efter skandalen med penningtvätt.

Det vore helt galet om en minister spekulerade i eventuella sanktionsavgifter mot i det här fallet Swedbank, säger riksdagsledamoten till Dagens Industri.

Karlsson argumenterar för att finansmarknadsministern med sitt uttalande visar att han haft information som ingen annan har haft och vill därför att KU granskar om denne har röjt sekretessbelagd information som han fått från amerikansk håll.

Vidare vill Karlsson att Bolunds uttalande som yttrades i intervjun är att räkna som obehörigt röjande av insiderinformation och otillbörlig marknadspåverkan.

Läser man artikeln är det väldigt tydligt att han har information som ingen annan på marknaden har, fortsätter Mattias Karlsson.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.