Ekonomi

Per Bolund KU-anmäls för uttalande om Swedbank

Finansmarknadsministern Per Bolund (MP) har anmälts till Konstitutionsutskottet av den moderata riksdagsledamoten Mattias Karlsson. Bakgrunden är att Bolund uttalat sig om att Swedbank kan komma att slippa maxstraff i USA efter skandalen med penningtvätt.

Det vore helt galet om en minister spekulerade i eventuella sanktionsavgifter mot i det här fallet Swedbank, säger riksdagsledamoten till Dagens Industri.
Karlsson argumenterar för att finansmarknadsministern med sitt uttalande visar att han haft information som ingen annan har haft och vill därför att KU granskar om denne har röjt sekretessbelagd information som han fått från amerikansk håll.

Vidare vill Karlsson att Bolunds uttalande som yttrades i intervjun är att räkna som obehörigt röjande av insiderinformation och otillbörlig marknadspåverkan.

Läser man artikeln är det väldigt tydligt att han har information som ingen annan på marknaden har, fortsätter Mattias Karlsson.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!