Ekonomi

Näringslivstoppar vill skrota Decemberöverenskommelsen

Sven Hagströmer.

7 av 10 näringslivstoppar vill att Decemberöverenskommelsen, DÖ, rivs upp. Bland dessa finns finansmannen Sven Hagströmer, som anser att uppgörelsen är bland det värsta som hänt i svensk politik.

Dagens Industri har frågat 101 näringslivstoppar om vad de tycker om Decemberöverenskommelsen. Hela 71 av de tillfrågade ville att den skulle skrotas, mot 14 som ville behålla den.
Sven Hagströmer, som grundade Hagströmer & Qviberg, senare HQ Bank, är idag styrelseordförande på investmentfirman Creades. Han går i hårda ordalag till attack mot de sju riksdagspartierna för Decemberöverenskommelsen.

– Uppgörelsen är bland det värsta som har hänt i svensk politik. Det är ett otroligt övertramp mot de parlamentariska spelreglerna. Demokrati handlar om majoritetslösningar, inte om en politisk elit som ger sig själva minoritetslösningar, säger Hagströmer till Dagens Industri.

Hagströmer anser också att det är fel att frysa ut Sverigedemokraterna.

–Man ignorerar 15 procent av väljarna som tycker att invandringsfrågan är viktig. Men det är något som många är väldigt bekymrade över, säger Hagströmer till Dagens Industri.

Decemberöverrenskommelsen kallades den överrenskommelse mellan alla riksdagspartier utom Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna, vilken förhindrade det planerade nyvalet från att hållas.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!