Ekonomi

Kvarts miljon äldre i Sverige riskerar att bli fattiga

245 000 äldre i Sverige riskerar att hamna i fattigdom, enligt en färsk rapport.

Det är Pensionsmyndigheten som tagit fram en rapport om äldre med låg ekonomisk standard. I rapporten framgår det att nästan en kvart miljon svenskar, 245 000, över 65 år har “en relativt låg ekonomisk standard”. Det motsvarar 12 procent av alla svenskar över 65 år.
Kvinnor, ensamstående och de äldsta inom åldersgruppen över 65 år, löper en större risk för att hamna under inkomstgränsen för relativt låg ekonomisk standard. Huvudorsaken är en kombination av låga inkomstgrundande pensioner och låga boendekostnader, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten.

Rapporten visar också att Sverige har en högre andel pensionärer med en relativt låg ekonomisk standard jämfört med övriga Norden.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!