Kvarts miljon äldre i Sverige riskerar att bli fattiga

publicerad 4 juni 2018

245 000 äldre i Sverige riskerar att hamna i fattigdom, enligt en färsk rapport.

Det är Pensionsmyndigheten som tagit fram en rapport om äldre med låg ekonomisk standard. I rapporten framgår det att nästan en kvart miljon svenskar, 245 000, över 65 år har ”en relativt låg ekonomisk standard”. Det motsvarar 12 procent av alla svenskar över 65 år.

Kvinnor, ensamstående och de äldsta inom åldersgruppen över 65 år, löper en större risk för att hamna under inkomstgränsen för relativt låg ekonomisk standard. Huvudorsaken är en kombination av låga inkomstgrundande pensioner och låga boendekostnader, säger Ole Settergren, analyschef på Pensionsmyndigheten.

Rapporten visar också att Sverige har en högre andel pensionärer med en relativt låg ekonomisk standard jämfört med övriga Norden.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


119 100 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.