Ekonomi

Kronofogden begär ökade resurser för att motverka brottslighet

Kronofogden vill utveckla sitt arbete med att motverka brottslighet och begär 30 miljoner kronor extra. Samtidigt tackade Kronofogden nej till vissa insatser mot kriminella tillsammans med andra myndigheter.

I slutet av februari 2019 överlämnade Kronofogden myndighetens budget till regeringen som ska gälla under åren 2020-2022. I denna framgår att myndigheten begär en varaktig förstärkning om 30 miljoner kronor per år för att utveckla sitt brottsförebyggande arbete och öka samverkan med andra myndigheter.
Den begärda anslagsökningen är i förhållande till myndighetens totala budget, som uppgår till drygt 2,1 miljarder kronor, relativt blygsam.

Vi gör mycket redan och arbetar hårt för att fullfölja vårt uppdrag, men har avstått från att medverka vid vissa myndighetsgemensamma insatser på grund av brist på resurser. Vårt arbete ger stor effekt, men vi vill och kan göra mer tillsammans med andra, säger rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg i ett uttalande på myndighetens webbplats.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Kronofogden