Kronofogden begär ökade resurser för att motverka brottslighet

publicerad 17 mars 2019

Kronofogden vill utveckla sitt arbete med att motverka brottslighet och begär 30 miljoner kronor extra. Samtidigt tackade Kronofogden nej till vissa insatser mot kriminella tillsammans med andra myndigheter.

I slutet av februari 2019 överlämnade Kronofogden myndighetens budget till regeringen som ska gälla under åren 2020-2022. I denna framgår att myndigheten begär en varaktig förstärkning om 30 miljoner kronor per år för att utveckla sitt brottsförebyggande arbete och öka samverkan med andra myndigheter.

Den begärda anslagsökningen är i förhållande till myndighetens totala budget, som uppgår till drygt 2,1 miljarder kronor, relativt blygsam.

Vi gör mycket redan och arbetar hårt för att fullfölja vårt uppdrag, men har avstått från att medverka vid vissa myndighetsgemensamma insatser på grund av brist på resurser. Vårt arbete ger stor effekt, men vi vill och kan göra mer tillsammans med andra, säger rikskronofogde Christina Gellerbrant Hagberg i ett uttalande på myndighetens webbplats.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.