”Kontantlösheten slår mot landsbygden och äldre”

publicerad 25 januari 2014

Att lagen om kassaservice avskaffats har gett stora problem för många grupper av människor, bland annat pensionärer och de på landsbygden. Det menar Vänsterpartiet i Gävleborg i ett nytt utspel.

Att bankerna drar ner på kontanthanteringen kan bidra till det ökade antalet butiksrån. Enbart i januari har flera butiksrån utförts i Gävle. Det butiksanställda får därigenom en oerhört otrygg arbetsmiljö.

– Nu tar jag initiativ till en debatt med ansvarig minister i frågorna om hur bankernas hantering av kontanter har påverkat vårt län. Jag vill veta vilket ansvar ministern avser att ta. Den här utvecklingen håller inte vare sig för de som bor på landsbygden, äldre eller de butiksanställda. Det är dags att agera nu, säger Ulla Andersson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.
Vänsterpartiet föreslår en ändring av lagen eller i föreskrifterna till bankerna så de ska tvingas upprätthålla kontanthantering. I Gävleborg har antalet bankkontor som hanterar kontanter i Gävleborg minskat från 53 till 29 mellan 2011 och 2013.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!