”Kontantlösheten slår mot landsbygden och äldre”

publicerad 25 januari 2014

Att lagen om kassaservice avskaffats har gett stora problem för många grupper av människor, bland annat pensionärer och de på landsbygden. Det menar Vänsterpartiet i Gävleborg i ett nytt utspel.

Att bankerna drar ner på kontanthanteringen kan bidra till det ökade antalet butiksrån. Enbart i januari har flera butiksrån utförts i Gävle. Det butiksanställda får därigenom en oerhört otrygg arbetsmiljö.

– Nu tar jag initiativ till en debatt med ansvarig minister i frågorna om hur bankernas hantering av kontanter har påverkat vårt län. Jag vill veta vilket ansvar ministern avser att ta. Den här utvecklingen håller inte vare sig för de som bor på landsbygden, äldre eller de butiksanställda. Det är dags att agera nu, säger Ulla Andersson, riksdagsledamot för Vänsterpartiet.


Annonser:


Vänsterpartiet föreslår en ändring av lagen eller i föreskrifterna till bankerna så de ska tvingas upprätthålla kontanthantering. I Gävleborg har antalet bankkontor som hanterar kontanter i Gävleborg minskat från 53 till 29 mellan 2011 och 2013.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.