Kennedy: ”Om jag blir president blir Bitcoin okränkbart”

Presidentvalet i USA

publicerad 1 juli 2023
- av Sofie Persson
Robert Kennedy Jr. ställer upp som presidentkandidat för Demokraterna.

Robert Kennedy Jr. vill göra Bitcoin till en ”okränkbar rätt” för amerikanska medborgare om han blir president. Detta eftersom han menar att det är ett effektivt verktyg mot den tilltagande totalitarismen och gynnar en framtid där statliga institutioner blir mer transparenta. 

Kennedy kommer att se till att medborgarna fritt kan använda och inneha Bitcoin om han blir president, skriver demokraten i ett utspel på Twitter.

Han menar att kryptovalutan är ett ”bålverk mot totalitarism och manipulation av vår penningmängd” som visar vägen mot ”en framtid där statliga institutioner är mer transparenta och mer demokratiska”.

 

Kennedy meddelade tidigare i år att han kommer att ställa upp som presidentkandidat för demokraterna i valet 2024. Han kommer därmed att stå mot sittande president Joe Biden.


Brorson till John F. Kennedy

Robert Kennedy Jr. har en bakgrund som jurist och miljörättsaktivist. I samband med massvaccinationskampanjerna blev han även en uttalad kritiker av coronapolitiken. Kennedy Jr. har varit mycket frispråkig och bland annat anklagat CIA för att ha legat bakom mordet på hans farbror John F. 1963.

Även hans far Robert Kennedy var profilerad inom amerikansk politik, men mördades även han under sin presidentvalskampanj 1968.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!