Ekonomi

Katastrofresultat för Facebook och Twitter

Twitter och Facebook har gått igenom vad som kan beskrivas som en mardrömsvecka där de två sociala mediernas aktier rasat kraftigt.

Under torsdagen gjorde Facebook sin sämsta dag på börsen någonsin. Efter att företaget visade upp ett svagt vinstresultat föll aktien med hela 19 procent och marknadsvärdet sjönk med över en biljon kronor, vilket är den största enskilda förlusten som ett företag gjort på den amerikanska börsen någonsin, rapporterar CNBC.
Även Twitter tappade rejält på börsen efter att företaget offentliggjort att antalet användare under månaden låg flera miljoner under det som analytikerna trodde. Detta ledde till att Twitters aktie föll med 20,5 procent på New York-börsen.

De båda sociala mediernas katastrofresultat smittade även av sig på andra IT-företag, däribland Intel som föll med 8,6 procent.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Facebook
  • Twitter