Katastrofresultat för Facebook och Twitter

publicerad 28 juli 2018

Twitter och Facebook har gått igenom vad som kan beskrivas som en mardrömsvecka där de två sociala mediernas aktier rasat kraftigt.

Under torsdagen gjorde Facebook sin sämsta dag på börsen någonsin. Efter att företaget visade upp ett svagt vinstresultat föll aktien med hela 19 procent och marknadsvärdet sjönk med över en biljon kronor, vilket är den största enskilda förlusten som ett företag gjort på den amerikanska börsen någonsin, rapporterar CNBC.

Även Twitter tappade rejält på börsen efter att företaget offentliggjort att antalet användare under månaden låg flera miljoner under det som analytikerna trodde. Detta ledde till att Twitters aktie föll med 20,5 procent på New York-börsen.

De båda sociala mediernas katastrofresultat smittade även av sig på andra IT-företag, däribland Intel som föll med 8,6 procent.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.