Kapitalutflödet i Storbritannien dubbelt så stort som i Ryssland

Den brittiska pundens värde ligger i fara. Utländska investerare håller på att lämna landet medan britter hamstrar tillgångar i utlandet.

publicerad 6 maj 2015

Enligt konsultföretaget Crossborder Capital från London upplevs ett utflöde av kapital av liknande proportioner för första gången på 35 år. Sakkunniga är säkra på att Rysslandssanktionerna är en av orsakerna bakom utflödet.

Crossborder Capital menar att investerarna under de senaste 15 månaderna kört ut hela 356 miljarder dollar ur Storbritannien. Rysslands centralbank uppger att kapitalutflödet i Ryssland under samma period utgjorde drygt 150 miljarder dollar.

Det brittiska bolaget anger tre orsaker till utflödet. För det första så är det sanktionerna mot Ryssland. För det andra är det ovissheten inför det allmänna valet i Storbritannien den 7 maj. För det tredje påskyndas utflödet ytterliga re av fjolårets folkomröstning i Skottland.

 

se.sputniknews.com
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.