IRS betalade 680 miljarder – till fel personer

publicerad 25 oktober 2013

Det amerikanska skatteverket Internal Revenue Servive, IRS, har betalat över 680 miljarder kronor till fel personer under de senaste decenniet.

Enligt en statlig granskning från USA:s finansdepartement från augusti i år – men som publicerades i veckan – lever inte IRS upp till president Barack Obamas Executive Order 13520, som Obama skrev på för fyra år sedan med avsikten att ”minska betalningsmisstagen och eliminera slöseri, bedrägeri och missbruk”

I rapporten kan man läsa att 21 till 25 procent av de utbetalningar som berörde jobbskatteavdraget (EITC) gjordes av misstag. Bara under år 2012 betalades 13,6 miljarder dollar ut felaktigt av IRS-tjänstemän. Summan för IRS felaktiga utbetalningar under det senaste decenniet uppgår till 110 miljarder dollar.

”Även om betydande summor skyddats, har IRS inte gjort någon nämnvärd förbättring för att minska de felaktiga EITC-utbetalningarna, då det kräver att uppskattningar av dessa betalningar rapporteras till kongressen”, står det i rapporten.

IRS svarar att man ska försöka att minska de felaktiga utbetalningarna och att man uppskattar granskningen från finansdepartementet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.