Finland överväger folkomröstning om utträde ur euroområdet

publicerad 23 november 2015
  Finländarna börjar bli trötta på att betala för andra

  Finlands parlament kommer att överväga om en folkomröstning skall hållas för att landet skall träda ur euroområdet och återinföra den finska marken.

  Initiativtagaren till folkomröstningen är Finlands före detta utrikesminister och europarlamentarikern Paavo Väyrynen.

  På fyra månader har Paavo Väyrynens initiativ samlat över 50 000 underskrifter, vilka behövs för att kunna tas upp i parlamentet.
  Väyrynen förespråkar en folkomröstning om Finlandsutträde ur euroområdet med syfte att återinföra Finlands nationalvaluta, finsk mark. Enligt Väyrynen blir finländarna dåligt informerade om de negativa konsekvenserna av medlemskapet i euroområdet.

  – Någon folkomröstning om Finlands medlemskap i euroområdet har aldrig hållits. Parlamentet presenterades aldrig ett lagförslag om detta, utan enbart regeringens utlåtande. Regeringen framställde medlemskapet i euroområdet i rosenrött även man var fullkomligt medveten om risker och negativa konsekvenser.

   

  se.sputniknews.com


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!