Fed skär inte ner på stödköpen

publicerad 19 september 2013

På onsdagskvällen bekräftade Ben Bernanke att den amerikanska centralbanken Federal Reserve kommer att fortsätta med stödköpen av stats- och bostadsobligationer.

The Fed har även sänkt sin tillväxtprognos då utsikterna för USA:s ekonomi inte är så goda som man trott en tid. Centralbankens beslut att inte skära ner på stödköpen var enligt många analytiker otippat.

– Vi ser att arbetsmarknaden förbättrar sig och att arbetsgivarna anställer allt mer. Men alla delar av arbetsmarknaden ökar inte lika mycket. Kommittén har kommit fram till att minskade stödåtgärder skulle kunna vända utvecklingen, sade Ben Bernanke under en presskonferens på onsdagen.

Centralbankens besked fick börserna att rusa. S&P 500 ökade med dryga procenten. Tillsammans med Dow Jones Industrial Average noterade man en ny högstanivå, skriver Financial Post.

Bernanke klargjorde inte om eller när Fed kommer att börja banta ner stödköpen av stats- och bostadsobligationer som uppgår till 85 miljarder dollar per månad.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.