EuroMillions Superdragning erbjuder 100 miljoner jackpott denna månad

publicerad 28 augusti 2017

EuroMillions fans får chansen att vinna en jackpott på 100 miljoner euro i slutet av denna månad. Lotteritjänstemännen har nyligen meddelat att en Superdragning kommer att äga rum fredagen den 30 juni 2017.

Så, om du vill lägga till ditt namn på listan över europeiska lotterivinnare, välj helt enkelt dina lyckonummer och köp en EuroMillions lott före dragningen fredagen den 30 juni. Lycka till!

Vad är en Superdragning?
Superdragningar är speciella evenemang som organiseras av de europeiska lotterierna. De erbjuder en garanterad jackpott på 100 miljoner euro och kan ske när som helst under året. Toppvinsten för dessa dragningar ökar med pengar från EuroMillions Booster Fonden, en kontantreserv som tar emot 4,8 procent av Common Prize Fonden från varje vanlig EuroMillions-dragning.

Vad händer är jackpotten inte blir vunnen?
Det finns två typer av Superdragningar. Den ena kallas för Eventdragning. Om det inte finns någon jackpottvinnare för Eventdragningen, går jackpotten vidare till nästa priskategori där det finns minst en vinnare. Den andra typen, som är den mest populära, kallas EuroMillions Super Minimum Jackpott Garantidragning. Dess jackpott rullar över tills den når på 190 miljoner euro, varefter den håller sig till denna summa under fyra följande dragningar. Om det fortfarande inte finns någon jackpottvinnare, kommer jackpotten att rulla ner till nästa priskategori.

Endast sex av de arton Superdragningarna som hittills har gjorts har haft jackpottvinnare på dragningskvällen. Den sista Superdragningen ägde rum fredagen den 30 september, men jackpotten blev inte vunnen förrän på tisdagen den 11 oktober då en belgisk kuponginnehavare kammade hem en kolossal jackpott värd 168 miljoner euro. Detta kommer också att vara den 19: e Superdragningen som kommer att äga rum sedan spelet startades i februari 2004 och den fjärde som inträffar i juni månad.

Tidigare EuroMillions Superdragningsvinnare
EuroMillions Superdragning den 22 mars 2013 följdes av två överrullningar som till slut uppnådde mirakelsumman på 132 miljoner euro (112.017.541 £). En kuponginnehavare från Frankrike hämtade hem jackpotten denna gång. En 67-årig pensionär. Den lyckliga vinnaren visade oss att nybörjartur inte alltid är en myt. Han berättade för pressen att det var första gången i hans liv som han köpte en lott, efter att ha hört en radioreklam. Han valde snabbt sina nummer och hade tur. När han valde att inte avslöja sin identitet kunde media inte följa upp hans historia, men hans planer omfattade köp av en lyxbil och han bjöd även sin fru en resa till Indien. Som en långsiktig investering tänkte han på ett ålderdomshem och planerade att ge resten av pengarna till sina barn.

Neil Trotter, bosatt i södra London välsignades av en Superdraw rollover när han vann 107.900.000 £. Jackpotten hade ursprungligen uppnått 100 miljoner pund (82,9 miljoner pund) före dragningen fredagen den 7 mars 2014, innan den togs hem av den 41-årige bilmekanikern följande fredag.

 


Hela denna artikel är en annons
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.