Ekonomi

DJ-bankir tippas bli ny vd för Goldman Sachs

David Solomon, Goldman Sachs nästa vd.

Den DJ:ande bankiren David Solomon pekas ut som mannen som ska efterträda Lloyd Blankfein som vd för den kontroversiella storbanken Goldman Sachs.

Lloyd Blankfein har varit en av Wall Streets mäktigaste personer under sina 12 år som vd för Goldman Sachs. Under den senaste tiden har Blankfein annonserat sina planer på att avsäga sig uppdraget som vd, och har pekat ut bankens vd David Solomon som en potentiell efterträdare.
Enligt uppgifter till New York Times väntas Goldman Sachs gå ut officiellt med att Blankfein kommer efterträdas på vd-posten av David Solomon. Solomon har varit bankens president sedan mars i år och varit operativ chef sedan 2017.

Till skillnad från många andra bankirer ägnar den 56-årige David Solomon sin fritid på en karriär som DJ och artist under namnet D-Sol. Han har uppträtt på flera konserter och turnéer.

David Solomons musik finns tillgänglig på Spotify och på Soundcloud.

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!