Deutsche Bank kräver mutfond på 1,4 biljoner från europeiska skattebetalare

publicerad 31 oktober 2016

Den ständigt krisande Deutsche Bank kräver nu att EU avsätter en gigantisk mutfond för att rädda banken och det finansiella systemet från kollaps.

Nyheterna kommer efter att den brittiske vd:n John Cryan varnat för en snabb omstrukturering efter en offentliggjord vinst på två procent i bankens redan svaga position.

Enligt tysk massmedia så ska Deutsche Banks chefsekonom David Folkerts-Landau ha sagt att motsvarande över 1,4 biljoner svenska kronor kan vara tillräckligt för att rekapitalisera bankerna – pengar som alltså kommer tas från de europeiska skattebetalarna. Han sade också att Europa är ”allvarligt sjukt” och att regler måste böjas för att undvika en ekonomisk krasch och katastrof, rapporterar Daily Express.

Enligt Folkerts-Landau så måste Europa handskas med sina ekonomiska problem mycket snabbt för att undvika en krasch som spås komma väldigt snart.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


128 970 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.