Deutsche Bank kan göra sig av med 10 000 anställda

publicerad 16 oktober 2016

Den krisande storbanken Deutsche Bank planerar att göra kraftiga nedskärningar i sin amerikanska verksamhet för att minska bankens utgifter.

Det har stormat rejält kring Deutsche Bank under året. De ekonomiska problemen har bland annat kretsat kring böterna på 14 miljarder dollar som banken ålagts att betala av USA:s justitiedepartement på grund av utfärdandet av riskabla bolånebaserade säkerheter. Banken förhandlar för närvarande om en uppgörelse med justitiedepartementet, vilket kan innebära att banken tvingas ändra sitt tillvägagångssätt i USA, avslöjar tyska Welt am Sonntag.

I ett åtgärdsprogram planerar Deutsche Bank att göra kraftiga nedskärningar i sin amerikanska verksamhet. Uppemot 10 000 anställda, av bankens över 100 000 anställda, riskerar att få stryka på foten när banken ska försöka att minska sina utgifter, uppger amerikanska medier.

Deutsche Bank har inte bekräftat Welt am Sonntags uppgifter om de planerade nedskärningarna och inget formellt beslut har fattats av banken.

Mellan 2015 och 2016 sjönk Deutsche Banks aktiekurs med hela 60 procent, vilket gjorde den till en av de lägst värderade internationella bankerna i världen. Ekonomer har sedan tidigare påpekat att banker som Deutsche Bank kan komma att gå omkull om man inte får kapital från den tyska staten.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!