Aktieskolan växer kraftigt med nya ägaren i ryggen

publicerad 25 mars 2020

Den populära portalen Aktieskolan.se är mitt i en kraftig tillväxt efter att nya ägaren  förvärvade sajten för 9 månader sedan. Vi har tagit en närmare titt på sajten och intervjuat ägaren av bolaget bakom sajten.

Vad är Aktieskolan?

Aktieskolan.se grundades redan 2006 och har hjälpt tusentals människor att bli bättre på aktier och fonder. Alla guider är 100% kostnadsfria och erbjuder allt från kom igång-artiklar till topplistor och jämförelser av olika tjänster.

Portalen är indelad i tre större segment; Investera pengar, Spara pengar och Tjäna pengar.

Investera pengar

I Aktieskolans största segment, Investera pengar, hittar du allt från aktier och fonder till jämförelser av nätmäklare och annat som är bra att ha koll på.

Spara pengar

Kategorin Spara pengar lär dig bland annat om vad ränta på ränta effekten är för något och hur du kommer igång och hur du kan förbättra ditt sparande.

Tjäna pengar

Den tredje och sista kategorin, Tjäna pengar, är det senaste tillskottet och hjälper dig att tjäna pengar hemifrån och online.

Kryptovalutor i pipen

Vad har gjort att ni har lyckats så bra med Aktieskolan jämfört med tidigare ägaren?

“Vi förvärvade Aktieskolan.se av en privatperson som byggde sajten redan 2006 som ett hobbyprojekt. Den tidigare ägaren hade inte gjort några moderniseringar eller direkta uppdateringar av sajten på flera år. Det blev därför naturligt ett uppsving när vi tog över med en större satsning.” säger Anton Gustafsson, VD och grundare för Consilium Online AB.

Vad innebär höstens och vinterns satsning mer konkret?

“Det första vi gjorde var att uppdatera Aktieskolan.se med ett facelift och gav sajten en tydligare och modernare grafisk profil. Sedan förvärvet har vi gått från cirka 20 publicerade artiklar till ca 80 stycken. Det stora tillskottet av content har tillsammans med on- och off-page SEO (sökmotoroptimering) genererat mycket trafik till portalen.”

Hur ser de framtida planerna ut för Aktieskolan.se?

“Vi arbetar just nu med att fördjupa vårt huvudsegment som hjälper privatpersoner att skapa sig en bättre privatekonomi genom investeringar. Det som ligger i pipen just nu är en stor guide om kryptovalutor och fler jämförelser av investeringsrelaterade tjänster.”

Consilium Online AB äger och förvaltar flera finansrelaterade sajter

Aktieskolan.se förvärvades och byggs som flaggskeppet i en rad finansrelaterade sajter som förvaltas av Consilium Online AB. Ungefär en månad innan förvärvet av Aktieskolan så såldes Finanso till en utländsk aktör.

“Vi hade inga planer på att sälja Finanso, men när vi blev kontaktade av den London-baserade aktören så fick vi ett för bra bud för att tacka nej.” säger Anton.

“Försäljningen har givit oss möjligheten till större satsningar på flera av nätverkets sajter vilket nu har resulterat i ökade intäkter med ca +200% jämfört med samma period förra året.”

Anton Gustafsson som är VD och grundare av Consilium Online AB driver även en av Sveriges största aktiebloggar, Västkustinvesteraren.se. Här delar han med sig av sina egna investeringar och annat läsvärt material i sin vardag.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.