Arkeologer tror sig ha hittat Aristoteles grav

publicerad 28 maj 2016
Aristoteles

Platsen för den grekiske filosofen Aristoteles grav kan ha hittats, 2 400 år efter att han dog.

Grekiska arkeologer säger sig ha starka indikationer på att man hittat Aristoteles grav. Vid en konferens, på dagen 2 400 år efter att han dog, sade arkeologen Konstantinos Sismanidis att man tror sig hittat graven, även om det saknas fysiska bevis, rapporterar Deutsche Welle.

Graven upptäcktes vid en utgrävning i staden Stagira, i den grekiska regionen Mellersta Makedonien, som också var Aristoteles födelseort. Man tror att efter att Aristoteles begravts i Euboea tog invånarna i Stagira med sig Aristoteles aska hem till staden.

Aristoteles är en av de mest framträdande grekiska filosoferna och nämns ofta tillsammans med Platon och Sokrates. Han blev lärare åt krigarherren Alexander den store och kom att influera filosofer som Dante Alighieri, Martin Heidegger och Friedrich Nietzsche.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.