Amerikanska militären avkodar hjärnvågor

publicerad 9 november 2015
Amerikansk soldat instrueras av neurologen Anthony Ries.

Den amerikanska militären har lyckats skapa en mjukvara som har förmågan att avkoda hjärnvågor, och på så sätt kunna läsa tankar.

Tillsammans med neurologen Anthony Ries testade den amerikanska militären sitt program MIND (Mission Impact Through Neurotechnology Design).

Testet gick till som så att efter att en soldat fått den särskilda utrustningen som krävdes för att avkoda hjärnvågorna – skulle soldaten få välja en av flera olika bildserier.

Utan att säga vilken av de fyra bildserierna som soldaten valde lyckades ändå datorn komma fram till vilken av bildserierna har valde. Det beror på att soldatens hjärnaktivitet ökade när de utvalda bilderna dök upp, vilket datorn kunde läsa av.

Våran förmåga att samla in och lagra bilddata har överträffats av vår förmåga att analysera den, säger militärens neurolog Anthony Ries i ett pressmeddelande.

Nu hoppas den amerikanska militären att programmet MIND kan komma att utökas.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.