Ukrainska specialstyrkan: Krigsfångar ska ”slaktas som grisar”

Kriget i Ukraina

publicerad 3 mars 2022
- av Redaktionen
Humvee-jeep på en militärparad i Kiev.

En gren av Ukrainas specialstyrkor gick under gårdagskvällen ut i ett officiellt meddelande på Facebook med att man inte kommer att tillfångata ryska artillerister utan istället ”slakta dem som grisar”.

Från och med nu kommer det inte bli några fler tillfångatagna ryska artillerister. Ingen nåd, inget ”snälla döda mig inte, jag ger upp” kommer att hjälpa.”, skriver kommandostyrkan för specialoperationer i Ukraina.

Ring till din mamma en sista gång och berätta att du ska dö snart, din sjakal. Vi är inte döden, vi är värre”, avslutas meddelandet med en bild på en varg som äter en köttbit.

 

Originalmeddelandet på Facebook.

 

Efter att ha fått vida uppmärksamhet, bland annat av Kyiv Independent, har inlägget redigerats och mildrats. Originalet kan dock fortfarande i skrivande stund ses på Facebooks redigeringshistorik.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.