Riksdagsvalet 2019 i Finland

Sannfinländarnas kampanjfilm viral inför valet

Inför riksdagsvalet i Finland den 14 april är det invandringskritiska partiet Sannfinländarna på väg att segla upp i opinionen återigen. Nu har partiets valfilm som gör åtlöje av politiskt korrekthet, korruption och öppna gränser blivit viral på nätet.

Efter den finska regeringskrisen 2017 då Sannfinländarna valde den skarpa invandringskritikern Jussi Halla-aho till ordförande, hoppade flera riksdagsledamöter från Sannfinländarna av och bildade Blå framtid för att säkerställa en knapp majoritet tillsammans med Centerpartiet och Samlingspartiet.
Bakgrunden var att Sannfinländarna som satt i koalitionsregeringen efter valet 2015 inte levde upp till förväntningarna och förblev passiva under den pågående migrationskrisen medan Finland tog emot tiotusentals migranter från bland annat Irak, Somalia och Afghanistan.

Partiet föll i opinionen och i kommunvalet 2017 fick man bara 8,8 procent av rösterna att jämföra med 17,7 procent i det tidigare riksdagsvalet.

Partiet har sedan med Jussi Halla-aho i spetsen återhämtat sig i opinionen och är uppe på 15,1 procent enligt den senaste opinionsundersökningen som presenterades på Yle.

Nu går Sannfinländarna på offensiven inför riksdagsvalet om ett par veckor och har släppt en kampanjfilm som på kort tid blivit viral på nätet. Filmen som gör åtlöje av politiskt korrekthet, korruption och öppna gränser har på kort tid fått över 350 000 visningar.

I anslutning till artikeln visas den engelskspråkiga versionen av filmen.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!