RFK Jr: Åtal av Fauci kan bli aktuellt

Presidentvalet i USA

publicerad 14 juli 2023
- av Markus Andersson
Robert F. Kennedy Jr, Anthony Fauci infälld i bild.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den demokratiske presidentkandidaten Robert F. Kennedy Jr. säger att det är mycket möjligt att han kommer att åtala Anthony Fauci om han vinner det amerikanska presidentvalet nästa år.

– Om brott begåtts, skulle jag naturligtvis be justitieministern att åtala honom och inte hålla tillbaka, säger Kennedy.

Den demokratiske utmanaren gjorde uttalandet under en intervju med pratshowvärden Jesse Watters om sina tankar inför presidentvalet nästa år, sin syn på vacciner och CIA:s eventuella inblandning i morden på hans far och farbror.

Med hänvisning till Kennedys bok The Real Anthony Fauci, Bill Gates, Big Pharma and the Global War on Democracy and Public Health, frågade Fox News-värden Jesse Watters Kennedy om han tror att Fauci är “djävulen” och om han står fast vid sitt tidigare löfte att, förutsatt att han blir vald till president, åtala den tidigare NIAID-direktören som bland annat uppmärksammats för sin och National Institutes of Healths misstänkta inblandning i labbläckan i Wuhan.

Kennedy har offentligt kritiserat Fauci för hans hantering av den så kallade coronakrisen och ofta ifrågasatt den tidigare medicinske presidentrådgivarens ställningstaganden om besluten kring “krisen” i allmänhet och vaccin i synnerhet. Kennedy sade inte uttryckligen att han tror att Fauci är skyldig till brott, men anklagade honom för att ha åsamkat den amerikanska befolkningen “mycket skada” genom att inte göra behandlingsmedel som ivermektin och klorokin mer tillgängliga för amerikaner under de tidiga stadierna av utbrottet.

– Jag anser att vi, särskilt genom att undanhålla amerikanerna tidig behandling, fick det högsta antalet coviddödsfall i världen. Vi har bara 4,2 procent av världens befolkning, men vi hade 16 procent av de covidrelaterade dödsfallen i det här landet, och det berodde på dåliga politiska beslut.

Kennedy tillfrågades även om hans syn på den påstådda länken mellan vaccin och autism och svarade att han tror att det finns ett orsakssamband mellan dessa två.

– Jag tror att autism beror på vaccin. Men jag tror att mycket som människor tror om mina åsikter om vacciner är felaktigt. Allt jag har sagt om vacciner är att vi bör praktisera god vetenskap. Vi bör ha samma typ av tester och placebokontrollerade försök som vi har för alla andra läkemedel, svarar Kennedy, och påtalar att vacciner är undantagna från placebokontrollerade utvärderingar före licensiering.

– Det finns inget sätt för någon att avgöra riskprofilen för dessa produkter eller ens de relativa fördelarna med dessa produkter innan de blir obligatoriska och jag tror att de flesta skulle hålla med om att vi borde ha sådana tester, fortsätter den demokratiske presidentkandidaten.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!