Putin kan stanna till 2024

publicerad 12 april 2012

Vladimir Putin meddelar nu att han är redo att diskutera en höjning av omvalsgränsen för presidenter. Höjs gränsen har Putin möjlighet att regera fram till 2024.

Artikel 81 i den ryska konstitutionen säger att en och samma person inte kan väljas om till president mer än två gånger i rad. Premiärministern som redan suttit som president två fyraårsperioder mellan 2000-2008 tillträder åter presidentposten den 7 maj i år.

Putin försäkrar att han inte stödjer lagförslaget för att just han kan sitta kvar längre utan att det finns ett allmänintresse i förslaget.

”Jag håller med om att det alltid är nödvändigt att förbättra vårt politiska system så att det blir mer stabilt, pålitligt, effektivt och flexibelt när det gäller att reagera på processer som sker både inom och utanför landet”, sade han. ”Låt oss tänka på det tillsammans. I själva verket är det en enorm uppgift för mig, den ultimata prioriteringen av mitt arbete och kanske mitt liv. ”
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.