Presidentkandidaten: “Politikerna är globalisternas marionetter”

Presidentvalet i USA

publicerad 1 september 2023
- av Isac Boman
Vivek Ramaswamy hoppas bli USA:s näste president.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


6370 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den republikanske presidentkandidaten Vivek Ramaswamy anklagar amerikanska politiker för att vara ”marionetter” och ”urholkade skal” som tjänar en ”globalistisk maskin”.

Det var under en sändning med Youtubeprofilen Shawn Ryan som den frispråkige Ramaswamy gick till hård attack mot det politiska etablissemanget och den ”globalistiska kabal” som han menar kontrollerar dessa.

– Vi hittade skurkarna i den globalistiska kabalen, vi fick dem att röka cigarrer i bakrummet, det är fel mental modell. Det var så det fungerade i den gamla världen.

– Det vi har idag i USA är ett modernt 1775-ögonblick. I den gamla världen fanns det en grupp människor som träffades på baksidan av palatshallar och bestämde vad som var rätt för resten av samhället. Den gamla världens vision, och den gör sig åter påmind i vårt land idag.

Ramaswamy menar vidare
att globalisternas inställning är att vanliga människor inte själva är kapabla att reda ut meningsskiljaktigheter och problem genom yttrandefrihet och öppen debatt i en konstitutionell republik – istället avgörs de stora frågorna av en ”upplyst elit i palatsets bakre delar”.

– Vi utkämpade en revolution för att säga nej för helvete till den visionen, att vi, folket i denna konstitutionella republik bestämmer hur vi ska styra oss själva.

– Nu sticker det gamla monstret upp huvudet igen, förutom att de nu säger att det är längst bak i palatshallarna, som en regeringsbyggnad med tre bokstäver i Washington D.C.

 

Han lyfter fram Black Rock som exempel på den globalistiska kabalen och menar att den verkliga kampen inte står mellan republikaner och demokrater utan mellan ”chefsklassen och medborgarna” – en chefsklass som styr såväl myndigheter som företag och universiteten.

Det kan noteras att förre presidenten Donald Trump är mycket positivt inställd till Ramaswamy och skulle kunna tänka sig honom som sin vice president.

– Jag tycker att han är fantastisk. Den som säger att jag är den bäste presidenten på en generation… jag måste gilla en sådan kille, kommenterade Trump.

Själv menar Ramaswamy att han siktar på presidentposten och ingenting annat.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!