Netanyahu till Iran: Testa inte oss

publicerad 19 februari 2018

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu valde att gå på offensiven mot Iran i satt tal vid den årliga säkerhetskonferensen i München. Under talet tog Netanyahu upp en del från den påstådda iranska drönare som Israel sköt ner tidigare den här månaden.

Benjamin Netanyahu är känd för att använda rekvisita när han talar om Iran. Under söndagen talade Netanyahu vid Munich Security Conference och höll under talet upp en bit från en av Israel nedskjuten drönare. Enligt Netanyahu var drönaren från Iran.

– Här är en del av den iranska drönare, eller vad som är kvar av den efter att vi sköt ner den. Jag tog med mig den så att ni kan se den för er själva, sade Netanyahu och höll upp drönaren med ena handen och vände sig mot Irans utrikesminister Mohammad Javad Zarif, som också fanns på plats vid säkerhetskonferensen i München.

Mr. Zarif, känner du igen den här? Du borde, den är eran. Du kan ta med dig ett meddelande till tyrannerna i Teheran. Testa inte Israels beslutsamhet.

De ökade spänningarna mellan Israel och Iran beror bland annat det som hände tidigare i månaden när Israel sköt ner den drönare som Netanyahu höll i under sitt tal. Enligt Israel hade den påstått iranska drönaren kränkt israeliskt luftrum. Israel svarade med flera lufträder mot den syriska regimen, som har nära band till Iran.

Ett israeliskt stridsflyg av typen F-16 blev under räderna nedskjutet av syriskt luftvärn och två israeliska piloter skadades.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.