Han lever sin dröm som hund

publicerad 14 juni 2022
- av Sofie Persson
Border collie-mannen Toko.

Japanske Toko har låtit sy upp en hunddräkt för närmare 155 000 kronor och menar att han nu fullföljer sin livsdröm att äntligen bli ett djur.

Toko bor i Japan tillsammans med sin fru. Han har alltid älskat djur och menar att han själv alltid velat bli ett. Han beslöt därför att kontakta företaget Zeppet, som skapar dräkter till filmer och serier, för att be dem sy upp en djurdräkt.

Jag trodde att ett stort djur nära min storlek skulle vara bra – med tanke på att det skulle vara en realistisk modell, så jag bestämde mig för att göra det till en hund”, skriver Toko enligt Daily Mail.

Rasen som Toko valde blev Border collie och företaget tog 40 dagar för att tillverka hunddräkten som kostade honom ungefär 155 000 kronor. Att det blev just en Border collie är för att det ser realistisk ut när Toko tar på sig dräkten, menar han. Det är oklart exakt hur han får på sig dräkten och hur han kan röra sig i den, men han själv säger att han stortrivs i denna utstyrsel.

 

På sin Youtube-kanal lägger han och hans fru upp videor där han visar upp alla trick och färdigheter han nu utvecklat som hund. Det finns i nuläget inga uppgifter om han skulle ha bytt till ett specifikt hundnamn, utan han kallas fortfarande Toko.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!