Halshögg fransk lärare – begravdes som hjälte i Tjetjenien

Mordet på Samuel Paty

publicerad 8 december 2020
- av Per Nordin
Mördaren Abdullakh Anzorov till höger i bild.

Mördaren som nyligen halshögg en fransk lärare i ett politiskt terroristdåd, fick en välbesökt begravning i sin hemby i Tjetjenien. Omkring 200 personer bevittnas i ett videoklipp hedra terroristen.

Abdullakh Anzorov var namnet på den tjetjenske terrorist som halshögg den franske läraren Samuel Paty i ett uppmärksammat mord i oktober efter att den sistnämnde i utbildningssyfte visat karikatyrer av profeten Muhammed. Anzorov själv blev ihjälskjuten av polis i samband med mordet.

Ett filmklipp från Anzorovs begravning visar ett hundratal personer i processionståg som ropar slagord, däribland ”allahu akbar”. Begravningen hölls i Anzorovs hemby Shalazi i Tjetjenien, som har omkring 5 300 invånare, och enligt Daily Mail ska ha den ha avspärrats av 65 poliser i samband med begravningen för att förhindra fler personer från att delta.

 

Att islamistiska terrorister hyllas som hjältar och martyrer är inte helt ovanligt. När Omar Abdel Hamid El-Hussein, mannen bakom terrorattacken i Köpenhamn 2015, begravdes, dök flera hundra personer upp på begravningen för att hedra den döde ”martyren”.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.