Halshögg fransk lärare – begravdes som hjälte i Tjetjenien

Mordet på Samuel Paty

publicerad 8 december 2020
- av Per Nordin
Mördaren Abdullakh Anzorov till höger i bild.

Mördaren som nyligen halshögg en fransk lärare i ett politiskt terroristdåd, fick en välbesökt begravning i sin hemby i Tjetjenien. Omkring 200 personer bevittnas i ett videoklipp hedra terroristen.

Abdullakh Anzorov var namnet på den tjetjenske terrorist som halshögg den franske läraren Samuel Paty i ett uppmärksammat mord i oktober efter att den sistnämnde i utbildningssyfte visat karikatyrer av profeten Muhammed. Anzorov själv blev ihjälskjuten av polis i samband med mordet.

Ett filmklipp från Anzorovs begravning visar ett hundratal personer i processionståg som ropar slagord, däribland ”allahu akbar”. Begravningen hölls i Anzorovs hemby Shalazi i Tjetjenien, som har omkring 5 300 invånare, och enligt Daily Mail ska ha den ha avspärrats av 65 poliser i samband med begravningen för att förhindra fler personer från att delta.

https://www.youtube.com/watch?v=CiTqOav7uno

 

Att islamistiska terrorister hyllas som hjältar och martyrer är inte helt ovanligt. När Omar Abdel Hamid El-Hussein, mannen bakom terrorattacken i Köpenhamn 2015, begravdes, dök flera hundra personer upp på begravningen för att hedra den döde ”martyren”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!