Mordet på Samuel Paty

Halshögg fransk lärare – begravdes som hjälte i Tjetjenien

Mördaren Abdullakh Anzorov till höger i bild.

Mördaren som nyligen halshögg en fransk lärare i ett politiskt terroristdåd, fick en välbesökt begravning i sin hemby i Tjetjenien. Omkring 200 personer bevittnas i ett videoklipp hedra terroristen.

Abdullakh Anzorov var namnet på den tjetjenske terrorist som halshögg den franske läraren Samuel Paty i ett uppmärksammat mord i oktober efter att den sistnämnde i utbildningssyfte visat karikatyrer av profeten Muhammed. Anzorov själv blev ihjälskjuten av polis i samband med mordet.
Ett filmklipp från Anzorovs begravning visar ett hundratal personer i processionståg som ropar slagord, däribland ”allahu akbar”. Begravningen hölls i Anzorovs hemby Shalazi i Tjetjenien, som har omkring 5 300 invånare, och enligt Daily Mail ska ha den ha avspärrats av 65 poliser i samband med begravningen för att förhindra fler personer från att delta.

 

Att islamistiska terrorister hyllas som hjältar och martyrer är inte helt ovanligt. När Omar Abdel Hamid El-Hussein, mannen bakom terrorattacken i Köpenhamn 2015, begravdes, dök flera hundra personer upp på begravningen för att hedra den döde ”martyren”.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!