Donald Trump: ”Fake news de mest oärliga människor jag någonsin stött på”

Presidentvalet i USA

Valkampanjen trappas upp i USA inför presidentvalet den 3 november. Under ett kampanjmöte i Nevada fortsatte Donald Trump bland annat att ifrågasätta motkandidaten Joe Bidens mentala skärpa och lovade att han till skillnad från Demokraterna kommer att fortsätta bekämpa våldsbejakande vänsterextremister för att återställa lag och ordning i landet.

publicerad 15 september 2020
- av Isac Boman

Inför tusentals anhängare riktade president Trump återigen även hård kritik mot allmänt förljugen rapportering från konventionella mediehus.

Den amerikanske presidenten har sedan tidigare riktat återkommande hård kritik mot Joe Bidens och Demokraternas omväxlande positiva och passiva inställning till upploppen som orsakats av den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM och vänsterextrema antifa. Även i Nevade lyfte Trump upp den omfattande huliganismen som i samband med detta härjat amerikanska städer med plundring och förstörelse, samt att sympatisörer med dessa rörelser dominerar mediehusens redaktioner.

Det är den här typen av vänsterextrema galningar som Biden väljer till sin regeringsstab, menade Trump och fastslog att Bidens plan är att försöka blidka inhemska terrorister medan hans egen plan är att arrestera dem.


Annonser:


Trump uppmärksammade därtill hur stora företag under sommaren tagit ställning för och samlat ett enormt ekonomiskt stöd till den våldsbejakande BLM-rörelsen.

Dessa stackars korkade människor som styr dessa företag får väldigt mycket pengar. De är svaga, sjuka människor, låt oss konstatera detta, sa han och menade att pengarna snarare borde gått till familjer till brottsoffer och dödade poliser.

Presidenten betonade senare i sitt tal istället vikten av att patriotism lärs ut i skolorna.

I åratal hade ni en president som bad om ursäkt för USA. Nu har ni en president som står upp för landet. Tillsammans tar vi tillbaka det, menade han.

 

Vänsterpopulistisk medias fokus efter valmötet har primärt legat på att man höll valmötet inomhus – något man menar är oansvarigt och bryter mot de uppsatta restriktionerna. Trump-kampanjens kommunikationschef Tim Murtaugh ironiserar över kritiken mot bakgrund av den tillåtande inställning som samma mediehus haft till sommarens massiva BLM-upplopp vad gäller coronarestriktioner.

Om tiotusentals människor kan samlas för att protestera på gatorna, spela på kasino eller bränna ner affärer i upplopp så kan man samlas fredligt i enlighet med första tillägget i konstitutionen för att lyssna på USA:s president, slår Murtaugh fast.

Trump riktade personligen även en speciell känga till de konventionella mediahusen som han menade alltid vetat varit falska och förljugna, men att han underskattat till vilken grad de är det.

Efter att ha varit i fastighetsbranschen och i New York har jag träffat många oärliga människor, men fake news är de mest oärliga människor jag någonsin stött på någonstans i hela mitt liv – och då inkluderar jag politiska ledare för andra länder som inte är våra vänner, sammanfattade Trump sin uppfattning för publiken.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.