Covidutbrott efter konsert – alla var vaccinerade

publicerad 5 december 2021
- av Sofie Persson

Ett covidutbrott har skett efter en konsert i Australien – alla smittade var vaccinerade mot sjukdomen. Tre personer är inlagda på sjukhus.

Den 14 november hölls en country-konsert i staden Hamilton i regionen Victoria i Australien. Musikkvällen var endast tillgänglig för de som var vaccinerade mot covid-19, vilket man också försäkrade sig om med alla gäster. Trots det slutade kvällen i ett viruskluster, rapporterar ABC.

Western District Health Services (WDHS) i regionen sade att man med säkerhet vet att 14 personer blev smittade under konserten, men sedan har klustret spridit sig till sammanlagt 26 personer.


Annonser:


Efter utbrottet har man testat närmare tusen personer i staden och alla med symtom uppmanas att testa sig mot covid-19.

En av de smittade hade efter konserten volontärarbetat vid ett ålderdomshem, vilket skapade oro bland de boende där. Dock har ingen ännu visat sig ha blivit smittad på hemmet. Alla ålderdomshem i staden är nu isolerade.

Tre personer ligger inlagda på sjukhus efter att ha blivit smittade, men de uppges vara i stabilt läge.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.