Bill Maher till attack mot Berkeley efter inställt tal av Ann Coulter

publicerad 23 april 2017
https://www.youtube.com/watch?v=EclzaQYZPRw

Den populäre talkshow-värden Bill Maher gick i sitt senaste program till hård attack mot liberala universitetsstudenter sedan deras klagomål fått UC Berkeley att ställa in ett tal med den konservativa författaren Ann Coulter.

Bill Maher, som är känd för sin hårdföra kritik av republikaner, tog nyligen den konservativa Ann Coulters parti efter att liberala aktivister lyckats få UC Berkeley att ställa in ett tal som hon skulle hålla på universitetet.

I sin talkshow Real Time with Bill Maher anklagade han aktivisterna och universitet för att genomföra ett “bokbål” när man stoppade Coulter från att tala vid universitetet.

Berkeley brukade vara yttrandefrihetens vagga, numera är Berkeley en vagga för jävla bebisar, sade Maher.

UC Berkeley valde för några år sedan att stoppa ett tal som Bill Maher skulle hålla på universitetet på grund av hans kritik av islam. Till slut gav dock universitet med sig och Maher fick tala, vilket han också tror att Coulter också kommer att få göra.

I USA har debatten florerat på senare tid kring huruvida statliga universitet ska acceptera talare som har konservativa eller nationalistiska åsikter. Ett annat fall är det om Richard Spencer, etnonationalist och frontfigur för den växande Alt-right-rörelsen, som först nekades att tala vid Auburn University i Alabama, men där universitet gav med sig till slut.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!