Världen sörjer Maradona: ”En dag spelar vi fotboll igen”

publicerad 26 november 2020
- av Sofie Persson
Diego Maradona efter sitt andra mål mot England i FIFA World Cup 1986.

Den 60-årige fotbollslegenden Diego Maradona avled i sitt hem av en hjärtattack, nu hyllas han av hela världen.

En dag spelar vi fotboll igen, i himlen, säger brasilianska legendaren Pelé i ett uttalande.

Maradona hade haft problem med hälsan en period efter en lång tid av missbruk. Nyligen hade han drabbats av två hjärtinfarkter och haft problem med levern. För tre veckor sedan genomgick han en hjärnoperation och skrevs ut den 11 november. Den 25 november avled han.

Du tog oss till toppen av världen. Du gjorde oss oerhört lyckliga. Du var den störste av alla. Tack för att du funnits, Diego. Vi kommer att sakna dig hela livet”, skriver Argentinas president Alberto Fernández på Twitter.

1986 vann Maradona fotbolls-VM med Argentina och prisades då som turneringens bästa spelare. I kvartsfinalen mot England gjorde han ett mål med handen som senare kom att kallas för ”Guds hand”.

Glenn Hysén och Johnny Ekström, som båda spelade i italienska ligan samtidigt som Maradona, minns honom som en spelare med värme.

Han skickade ett julkort till mig varje år. Man tror kanske att han var ego, det är klart han var det – men han tänkte även på oss andra, säger Ekström till GP.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.