UFC-toppen: ”Match mellan Musk och Zuckerberg kan bli verklighet”

publicerad 27 juni 2023
- av Jan Sundstedt
Elon Musk och Mark Zuckerberg.

Presidenten för MMA-organisationen Ultimate Fighting Championship (UFC), Dana White, hävdar att mångmiljardärerna Elon Musk och Mark Zuckerberg allvarligt överväger att slåss mot varandra under organiserade former, och att detta inte bara är ett skämt som fått spridning på nätet.

– Jag pratade med Elon och Mark i går kväll, båda killarna är helt seriösa med det här. De vill båda göra detta, hävdar han.

Enligt White var det Zuckerberg som ringde honom först och undrade om Elon Musks förslag om att gå en match var allvarligt menat, och när Dana White sedan ringde upp Musk bekräftade denne att så var fallet.

– Jag frågade honom och han svarade: ’ja, jag är helt allvarlig’.

Rykten om en potentiell UFC-match mellan Musk och Zuckerberg började spridas efter att techmiljardärerna började interagera på Twitter om att slåss i Las Vegas. Elon Musk skrev bland annat att han var redo för en match i buren om Zuckerberg var det, varpå den sistnämnde svarade på sin Instagram med orden ”skicka mig platsen” i stora bokstäver.

Enligt Dana White skulle matchen om den blir verklighet vara den största i världshistorien och slå alla tittarrekord – samt samla in hundratals miljoner dollar till välgörenhet.

– Du behöver inte vara ett fan för att vara intresserad av den här matchen. Alla skulle vilja se den, säger han och berättar att han är beredd att göra vad han kan för att en sådan match skall bli verklighet.

Enligt UFC-toppen är varken Zuckerberg eller Musk i behov av några pengar och intäkterna skulle istället gå till välgörenhet.

– Det skulle vara en enorm summa. De kan båda välja en välgörenhetsorganisation som de båda bryr sig om – helt galna pengar.

När en sådan match skulle bli av är dock oklart, men enligt White skulle den förmodligen generera 1,8 miljarder dollar i intäkter och sannolikt kosta cirka 100 dollar att titta på via betal-tv.

Det kan noteras att Zuckerberg började träna kampsport under coronarestriktionerna – men enligt Dana White är Elon Musk inte i ett självklart underläge eftersom han varit i ”massor av slagsmål” tidigare – och också prövat på kampsport. Musk är dessutom betydligt större än Zuckerberg.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!