Tyngdlyftare blir första transpersonen i OS – tävlar som kvinna

publicerad 8 maj 2021

Tyngdlyftaren Laurel Hubbard (tidigare Gavin Hubbard) kommer av allt att döma att bli den förste transsexuelle atleten i Olympiska spelen. Hubbard var en lovande tyngdlyftare redan när han tävlade som man men har blivit betydligt mer framgångsrik sedan han börjat tävla som kvinna.

Under sina första 35 år hette mannen Laurel Gavin och identifierade sig också som man, men valde sedan att göra en könskorrigering och hormonbehandlingar för att få ner sina testosteronnivåer och kunna tävla som kvinna istället.

Vänsterpopulistiska Aftonbladet rapporterar att tyngdlyftaren som idag har namnet Laurel Hubbard nu kan delta i OS i Tokyo som kvinna på grund av ”ändrade regler”.
2017 godkändes det att Hubbard tävlade som kvinna och samma år vann han också VM-silver i den tyngsta viktklassen. Idag är den 43-årige Hubbard rankad 16:e bäst i världen och har vunnit flera stora tyngdlyftningstävlingar som kvinna.

Ännu har inte Nya Zeeland tagit ut sin OS-trupp men representanter för deras olympiska kommitté skriver i ett pressmeddelande att Hubbard kommer att vara en av…


 


Liknande artiklar: