Tennisveteraner skapade dramatik på Svaneholm Open

publicerad 2 juli 2019
- av Markus Andersson

Under helgen gick det stora tennisevenemanget Svaneholm Open av stapeln i skånska Skurup. Det blev en mycket uppskattad publikshow som de gamla tennisveteranerna bjöd på i solskenet. Nya Dagbladet var på plats.

Den skånska högsommaren gick inte att ta miste på när solen stekte över det natursköna området kring Svaneholms slott. Svaneholm Open, som är Skurup kommuns största idrottshändelse någonsin, lockade långväga tennisfans till det evenemang som väntas bli början på en ny tennistradition.

Svaneholm Open – ATP Champions Tour är en unik tennisturnering mellan några av de största tennisnationerna i historien: Sverige, USA, Frankrike och en kombination av Australien och Kroatien. Till evenemanget hade man lockat flera stora tennistjänor, bland andra Mats Wilander, John McEnroe, Henri Leconte och Goran Ivanisevic.

Den över 60 år gamle amerikanska tennisveteranen John McEnroe bjöd på en sagolik uppvisning i kämparglöd och entusiasm på planen till publikens stora förtjusning.

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell var på plats och bjuder på bilder från den flera dagar långa tennisfesten och sin betraktelse från evenemanget.

 Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.