Sverige nära fiasko i årets Friidrotts-EM

publicerad 22 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Armand Duplantis guldhopp på 6.06.

EM i friidrott är över och precis som i det ett år försenade VM:et i juli var Sverige farligt nära ett fiasko. Armand Duplantis räddade det svenska anseendet något med sitt tredje raka mästerskapsguld.

Hade inte Duplantis med sin lördagsshow avslutat EM för Sveriges del så hade årets svenska mästerskapsinsats blivit högst medioker. Även om Sverige kunde peka på en större bredd så tog våra nordiska grannländer Norge och Finland fler medaljer.

Med tanke på situationen och omständigheterna kan jag inte klaga. Det var väldigt speciellt för mig i dag. Jag fokuserade bara på att vinna, kommenterar Armand Duplantis sitt andra raka EM-guld.


Annonser:


Duplantis var ett  ljus i den för övrigt bleka medaljskörden för svensk del då flera svenska medaljhopp underpresterat. Sverige hamnar därmed långt ner i medaljligan på trettonde plats, ifrånsprungna av våra nordiska grannar.

Sverige stannar på ett guld och två silver. Norge med sina tre guld, ett silver och två brons får en en hedrande åttondeplats och Finland kniper tiondeplatsen med två guld, ett silver samt ett brons.

Vinner medaljligan gör som så ofta tidigare Tyskland med sju guld, sju silver och två brons – totalt 16 medaljer. Storbritannien på andra plats har fler medaljer, i och med landets totalt 20, men med färre guld (6) än Tyskland.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.