Sport

Serie A-spelarens plötsliga död utreds som mord

Davide Astori blev

Under söndagen avled plötsligt Serie A-klubben Fiorentinas lagkapten Davide Astori. Nu utreder italiensk polis ifall fotbollsspelaren mördats.

Det var under söndagen som fotbollsvärlden nåddes av chockbeskedet att den 31-årige italienske landslagsmeriterade mittbacken Davide Astori, lagkapten för Fiorentina, hade avlidit. Serie A valde att ställa in alla matcher under söndagen som följd av Astoris tragiska bortgång.
Det officiella beskedet från hans klubb Fiorentina var att Astori avlidit efter en “plötslig sjukdom”. Men under måndagen meddelade italiensk polis att man kommer utreda ifall Astori blivit mördad.

– En förfrågan har kommit in kring straffbart mord. Det är våran skyldighet att kontrollera om Astoris död skedde genom en naturlig tragedi eller om någon varit inblandad i det, säger Antonio De Nicolo, chefsåklagare i Udine, enligt BBC.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!