MMA-stjärna: ”Det är dags att sluta sexualisera barnen!”

publicerad 27 mars 2023
- av Sofie Persson
Holly Holm efter lördagens vinst i UFC-tävlingen.

MMA-utövaren Holly Holm använde sin titel och röst under lördagens tävling för att tala om den ökade sexualiseringen av barn i samhället.

Under lördagen vann MMA-utövaren Holly Holm tävlingen Ultimate Fighting Championship och passade då på att ta upp ett ämne som hon anser vara viktigt.

Jag tycker bara att det är riktigt sorgligt att våra barn sexualiseras så mycket just nu och vi måste skydda dem, oavsett vad det kan vara, säger Holm.

– Låt oss skydda barnen, snälla!

Senare under presskonferensen förklarar Holm närmare och menar att det inte handlar om politik, utan att alla borde stå på samma sida och vilja skydda barnen.

Jag känner inte att det har något att göra med vänster sida, höger sida eller något sådant. Jag tycker att alla borde vilja skydda sina barn.

 

Holm menar att sexualiserande av barn nästan är på väg att bli accepterat av samhället och att det är ”väldigt sorgligt”, vilket gör att hon vill använda sin röst för att påverka.

Det förekommer mycket barntrafficking. Jag menar, det är den extrema delen men det finns många nivåer. Men om jag åtminstone kan göra min röst hörd är det något som jag kan tala om, och sedan handlar det bara om att samla alla för att skydda barnen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!