Sport

Omfattande tumult efter superfajten mellan Khabib Nurmagomedov och Conor McGregor

Till vänster Khabib Nurmagomedov och till höger Conor McGregor.

Khabib Nurmagomedov behåller sin förlustfria svit efter att ha besegrat Conor McGregor i en av UFC:s mest upphaussade fajter någonsin. Men fokus kommer i efterhand att hamna på det omfattande tumultet efter matchen.

UFC-titelfajten i lättvikt mellan ryssen Khabib Nurmagomedov och irländaren Conor McGregor har fått väldigt stort medialt utrymme och anses vara en av kampsportsvärldens största matcher i modern tid.
Under söndagsmorgonen svensk tid gjorde Nurmagomedov och McGregor upp inför ett utsålt T-Mobile Arena i Las Vegas, Nevada.

Den favorittippade Nurmagomedov, som gått förlustfri genom hela sin professionella MMA-karriär (26 vinster), var den som tog kommandot i början av fajten. McGregor hade svårt att få in några betydliga smällar på Nurmagomedov, som lyckades med flera nertagningar för att sedan brottas på marken, vilket är ryssens styrka.

I den fjärde ronden lyckades Khabib Nurmagomedov få ett strypgrepp på McGregor som tvingades ge upp. Khabib Nurmagomedov försvarade sitt titelbälte genom submission.

Direkt efter matchen klättrade Khabib Nurmagomedov ut ur buren och attackerade en person i McGregors team i publiken. Detta följdes sedan av att flera personer ur Khabib Nurmagomedovs team sprang in i ringen och attackerade McGregor. Polis tvingades gå in och bryta upp bråket.

Det här är det galnaste jag sett under alla mina år som kommentator, säger tv-kommentatorn Joe Rogan efter matchen.

Nu väntar med största sannolikhet dryga böter för Khabib Nurmagomedov och en förmodad avstängning från UFC. Tre personer från Khabib Nurmagomedovs team ska enligt UFC:s president Dana White ha gripits av polisen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!