Sport

Här vägrar saudiska spelarna delta i en tyst minut för terroroffren

Fotbollssupportrar över hela världen är upprörda över att det saudiska fotbollslandslaget inte deltog i den tysta minut för terroroffren i London i samband med en VM-kvalmatch mot Australien.

Lördagsnattens islamistiska terrorattentat i London krävde sju liv, varav två australiensiska medborgare. Mot bakgrund av detta var det bestämt att spelarna i Saudiarabien och Australien skulle ställa sig runt mittcirkeln i en tyst minut för att hedra offren.

Men som bilder från matchen visar var inte de saudiska spelarna intresserade av att delta i den tysta minuten.

Australiska fotbollssupportrar vill nu att landets fotbollsförbund FFA går ut offentligt och fördömer saudiernas agerande.

Matchen mellan Australien och Saudiarbien vanns av hemmanationen Australien med 3-2.

Liknande artiklar

Iran utmärker sig inte som terrorstat – men som of... Den ofta återkommande beskyllningen från främst USA, att Iran skulle vara vår tids främsta terrorstat, saknar grund. En ...
Australiens inrikesminister vägrar att backa från ... Australiens inrikesminister Peter Dutton vägrar att backa från sitt uttalande om att ge snabbspår för visumansökningar f...
Australiens sjukvård kan börja använda sig av trad... Genom beprövad erfarenhet sedan tusentals år före den koloniala eran och senare även på sjukhus kan traditionella behand...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!