Sport

Finska försvaret ger e-sportare samma status som elitidrottare

E-sportsevenemang drar ofta tusentals åskadare

Människor som sysslar med “e-sport” kan klassas som idrottare av den finska försvarsmakten och får fortsätta utöva sin idrott under sin värnplikt.

E-sport, som är namnet på att tävla i dator- och tv-spel, växer sig allt större och blir mer accepterat i samhället. I Finland väljer landets försvarsmakt att ge samma status åt e-sportare som andra idrottsmän.

Det innebär att en e-sportare har samma rätt till privilegier som elitidrottsmän som deltar i värnplikten.

– Genom att slutföra sin militära tjänst i idrottsskolan kommer e-sportare ha tillräckligt med tid att träna och tävla, säger Joonas Kapiainenm ordföranden för den finska e-sportsfederationen, i ett pressmeddelande.

Liknande artiklar

Radikal islamism på frammarsch i finska fängelser... Religiösa extremister radikaliseras i finska fängelser och vissa av dem är villiga att begå terrordåd. Den finska Bro...
Marockansk asylsökare erkänner terrorattacken i Åb... Den marockanske asylsökanden Abderrahman Bouanane erkänner att det var han som utförde terrorattacken i Åbo i augusti 20...
Våg av självmordshot bland asylsökare i Finland Då Finland inte med öppna armar släpper in alla asylsökare som kommer till gränsen försöker allt fler asylsökare hota me...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • e-sport
  • Finland