Färjestad tog SM-guld

publicerad 13 maj 2022
- av Sofie Persson

Det skulle krävas hela sju matcher för Luleå och Färjestad, men igår avgjordes slutligen finalserien. Färjestad vann med 3–0 på bortaplan i torsdagskvällens match och SM-guldet är nu deras.

Finalserien mellan Luleå och Färjestad har varit minst sagt nervkittlande och jämn. Under gårdagen spelades den sjunde och sista matchen på Coop Norrbotten Arena. Den första och andra perioden av matchen låg Luleå på topp, men plötsligt vände det och matchens första mål gick till Färjestad. Därefter fortsatte målen att levereras och matchen slutade med 3–0 efter att målgörarna Jesse Virtanen, Linus Johansson och Joakim Nygård säkrat segern för Färjestad som alltså nu är svenska mästare i Ishockey 2022, rapporterar Hockey Sverige.

Jag tror inte att det är sant. Det känns som en dröm, säger lagkaptenen Linus Johansson med ögonen fyllda av tårar i C More.


Annonser:
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.