Sport

Efterlängtad seger i World Series

https://www.youtube.com/watch?v=HOp8w2PgHlM

108 år. Så länge har Chicago Cubs-fansen väntat på att deras baseball-lag ska bli amerikanska mästare. Under onsdagsnatten besannades drömmen när man vann sin första World Series sedan 1908.

Det avgjordes i den sjunde och sista finalmatchen mellan Chicago Cubs och Cleveland Indians. Cubs segrade med siffrorna 8-7 mot Indians och därmed är också den längsta mästartorkan i nordamerikansk sport över. Inget annat proffslag inom nordamerikansk sport har varit utan titel så länge som Cubs. Därför var känslorna extra starka hos såväl fans som spelare.
Jag är så glad för staden Chicago, jag är så glad för fansen som alltid varit lojala mot oss… Det känns som jag är med i en film, man kan knappt hitta på någonting sånt här, säger Cubs catcher David Ross till ett samlat medieuppbåd efter matchen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Baseball