Efter tittarraset – NBA slutar med svart makt-propagandan till nästa säsong

publicerad 15 oktober 2020
- av Markus Andersson
NBA lovar ta bort den mesta propagandan inför nästa säsong.

Efter att tittarna visat sitt missnöje med svart makt-propaganda och helt enkelt slutat kolla på matcherna så lovar NBA-kommissionären Adam Silver nu att man från och med nästa säsong kommer att sluta med de antivita budskapen och propagandan ifråga.

Silver påstår sig vara förstående för de som säger ”Jag är på er sida, men jag vill titta på en basketmatch”. Vidare meddelade han att även propagandan till stöd för den våldsbejakande svart makt-rörelsen på spelarnas linnen och på planen till stor del kommer att försvinna till nästa säsong. NBA har hittills tillåtit spelare att bära svart makt- och vänsterbudskap på baksidan av deras dräkter och Orlando Magic målade till och med den laddade frasen ”Black Lives Matter” på golvet på deras hemmaplan i Florida.

– Vi är högst engagerade för social rättvisa och jämlikhet för raserna och det har varit fallet sedan årtionden tillbaka. Det är en del av denna ligas DNA. Hur det manifesteras är något vi måste sätta os ner med spelarna och diskutera inför nästa säsong, sade Silver i en intervju där han också meddelade att ligan nästa år i stort kommer att återgå till det ”normala”.

Förra fredagens andra match i finalserien mellan Los Angeles Lakers och Miami Heat sågs av 6,07 miljoner tittare, en minskning från förra årets andra match i finalen. Den tredje finalmatchen sågs enbart av 5,94 miljoner tittare, vilket är den minst sedda NBA-finalmatchen någonsin, enligt Sports Media Watch.

Många tror att de låga tittarsiffrorna beror på den enfaldiga vänsterpropagandan som tittarna påtvingas. Den republikanske senatorn Ted Cruz skräder inte orden om NBA och det vänsterpolitiska jippot ligan har blivit. På Twitter skrev han att ”NBA är engagerade i ett samordnat försök att förolämpa sina fans och göra varje match till en vänsterpolitisk föreläsning”.

NBA har sammanlagt 30 lag både i USA och Kanada. Sveriges basket-lag kom vidare i EM förra året och kommer finnas med i EM 2021.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!