Brynäs stänger av två spelare – hejade på motståndarlaget

publicerad 29 september 2022
- av Sofie Persson
SHL-match mellan Brynäs och Örebro under tisdagen.

Två damspelare stängs av från Brynäs i två respektive fyra veckor. Detta efter att spelarna synts på bortalagets läktare iklädda dessas färger under tisdagens match. En  av dem ska även ha visat fingret mot Brynäs supportrar.

Under tisdagen valde Brynäs att agera mot två av sina spelare efter en incident under en SHL-match. Brynäs spelade mot Örebro och båda spelarna ska enligt uppgifter ha synts på bortaklackens läktare iklädda bortalagets färger. En av spelarna ska även ha visat fingret mot Brynäs-supportrar på andra sidan läktaren.

En av spelarna tillhör SDHL-laget och den andra är damjunior. En spelare stängs av från matchspel i två veckor och en i fyra veckor, rapporterar skattefinansierande SVT.

Om man agerar på ett olämpligt sätt följer också konsekvenser. Båda har misskött sig men vi ser också att deras beteenden under tisdagskvällen har skiljt sig åt, säger klubbdirektör Håkan Svedman i ett uttalande på klubbens hemsida.

Anledningen till att spelarna stängas av olika tid menar man beror på att deras beteenden skiljt sig åt.

Båda har misskött sig men vi ser också att deras beteenden under tisdagskvällen har skiljt sig åt. Vi som organisation vill vara en plats där människor får utrymme att växa, där det är accepterat att göra misstag och att lära sig. Vi har också tagit i beaktning spelarnas unga ålder“, skriver Brynäs.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!