Nya Dagbladet stöttar UNHCR – hjälp krigets offer genom gåva

Kriget i Ukraina

publicerad 8 april 2022
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Miljoner européer tvingas nu på flykt från det brutala krigets vardag i Ukraina och söker skydd både inom landet och i grannländerna. Nya Dagbladet stöttar nu arbetet för de skyddsbehövande med en stor kampanj för att genom UNHCR bidra till insamlingarna till de drabbade.

Nu slås liv i spillror, familjer splittras – i minusgrader och kyla. Hittills är över 13 miljoner människor direkt drabbade av kriget.

Timme för timme, minut för minut, flyr fler människor från våldets skrämmande verklighet, berättar UNHCR. Fyra miljoner flyktingar har sökt skydd i grannländerna. 90 procent är kvinnor och barn.

Livsfarliga landminor förvärrar de flyendes redan svåra lidande. Östra Ukraina är ett av de mest minerade områdena i världen.

UNHCR har en effektiv organisation för att bedriva storskalig flyktinghjälp på plats och i krigshärdars närområden. Insatsen handlar i första hand om att rädda så många människoliv som möjligt och förse dem med grundläggande förnödenheter.

Hjälpen till Ukraina når fram

UNHCR finns på plats och hjälper till med insatser för både barn, familjer och andra drabbade. Med din hjälp i Ukraina får fler sårbara människor skydd, filtar, liggunderlag, kläder, mat och mediciner.

Hjälp ukrainare idag! Din gåva räddar liv – swisha valfritt belopp till 123 129 50 21 eller se fler alternativ direkt via UNHCR:s särskilda sida för hjälp till Ukraina.

OBS – dessa gåvor är öronmärkta till ukrainska flyktingar och går direkt till att stötta dem.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!