Sveriges kuppartade anslutning till Nato

Det nya kalla kriget

publicerad 30 maj 2022
- av Redaktionen
Finlands president Sauli Niinistö, USA:s president Joe Biden och Sveriges statsminister Magdalena Andersson.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


I Folkets Radios senaste avsnitt träffar Per Shapiro flera personer som har insyn i ämnet Nato och tittar på militäralliansens antidemokratiska meritlista.

Debatten för och emot Nato handlar ofta om hur Sverige på bästa sätt kan försvaras mot en rysk invasion. Frågan är dock om Nato verkligen primärt är en försvarsallians, eller om det i praktiken handlar om något annat. Bland annat tas Natos monumentala förstörelse av Libyen 2011 upp.

Fredsaktivisten Lars Drake har kartlagt det nätverk av Nato-nära tankesmedjor och statliga organisationer som ägnar sig åt smutskastning av svenska riksdagsmän, fredsvänner och journalister. Enligt Drake driver Nato en antidemokratisk agenda med utländska påverkans- och smutskastningskampanjer som strider mot FN-stadgan.

 

 

I programmet förklarar också journalisten Johannes Wahlström varför ett Natomedlemsskap skulle innebära slutet för den svenska modellen och för den svenska yttrandefriheten. Samtidigt förklarar författaren Stefan Lindgren hur Socialdemokraterna svikit sina väljare och berättar om regeringens kuppartade ansökan om ett svenskt Natomedlemskap.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!