Nyhetssvepet vecka 20

publicerad 21 maj 2021
- av Isac Boman

I veckan framkom ett erkännande av skattefinansierade Sveriges Radio om att Säpo kontaktar dem med synpunkter på nyhetsbevakning. Stora frågetecken väcks också kring covidvaccinen efter att en ny studio påvisat att spikproteiner visat sig ligga bakom de vaskulära sjukdomstillstånd som kopplats till covid-19.

På kontinenten vill polis och militär se Marine Le Pen som president i Frankrike.

Spanien deporterar 1500 illegala invandrare efter en ny våg av migranter från Nordafrika. Samtidigt har en spansk nationalkonservativ politiker stängts av från Twitter efter att ha konstaterat att män inte kan bli gravida.


Annonser:


I USA har Disney gått ut med att man planerar en serie för småbarn för att introducera dem i rasfrågor. Den gångna veckan såg även Joe Biden ge amerikanerna ge ett ultimatum: vaccinera er eller bär mask för alltid. Även i Storbritannien är coronarepressionen påtaglig och information har framkommit om att kvinnor tvingats bära mask under förlossning.

Veckan har även nåtts av nyheten att Globen har fått ett nytt namn och döps efter framlidne artisten Avicii.

Ta del av detta och mycket mer i veckans nyhetssvep med Nya Dagbladet Newscast!Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.