Poddradio

Nyhetssvepet vecka 17

Publicerad 30 april 2021

Hemma i Sverige har det den gångna veckan bland annat blivit klart att det svenska vaccinbeviset förbereds redan till den 1 juni. Samtidigt växer protesterna mot den totalitära coronapolitiken, och i helgen kom dramatiska bilder från Hyde Park i London när vårfirare och frihetsdemonstanter jagade bort polisen. Bland övriga nyheter som sticker ut återfinns bland annat en ny undersökning verkar demokraterna nu ha blivit de rikas parti i USA. I Ryssland uttrycker president Vladimir Putin att västerländska ledare inte bör ta landets goda intentioner för svaghet. Tecken finns på att myndigheter egentligen vill ha kvar de kritiserade maskerna på medborgarna – för alltid. Lyssna på Nya Dagbladet Newscast via Spotify, Spreaker, Apple Podcast, Acast etc. Dela, gilla och prenumerera gärna så att vi får bättre spridning via plattformarnas algoritmer.   Övriga nyheter som lyfts fram denna vecka: Sverige byter till E10 – bensin och diesel blir dyrare. Svenska barn kan covidvaccineras till sommaren. Sex gripna i Danmark – misstänks för kopplingar till IS. Huawei tros ha spionerat på nederländsk telekomfirma. WHO:s nya propagandakampanj: ”Vaccin för oss närmare varandra”. Profilerna som vittnar om skräckväldet under Tor Paulsson. Tre procent orörd natur kvar i världen. Ledare om coronapolitikens filosofi: "Vårt vägval står mellan viljan att leva och rädslan att dö." 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!