Vill du ha längre ögonfransar?

publicerad 9 juni 2021
ögonfransar

Alla är vi ute efter långa ögonfransar med volym. Men hur får du till det utan att lägga till lösögonfransar? Om du följer dessa tips kommer du garanterat att lyckas. Men det kommer att kräva övning innan resultatet blir perfekt varje gång.

Förberedelser och produkter
För det bästa resultatet gäller det att förbereda ordentligt. Se till att ögonfransarna är helt rena genom att tvätta och återfukta ansiktet ordentligt. Du kan även böja ögonfransarna försiktigt innan du applicerar mascara, det gör att de ser längre ut!

Även om alla mascaror levereras med en borste kan det vara smart att investera i olika sorters borstar. En mindre borste för att nå stråna i ögonvrån, en extra tät borste för volymens skull samt en borste med extra långa strån för att separera ögonfransarna.

Vilken mascara är bäst?
Det beror helt på hur dina ögonfransar ser ut i nuläget och resultatet du vill åt. På vackervarld.se kan du hitta den bästa mascaran för dina ögonfransar! Där kan du även få reda på vad de olika mascarorna är bra för och välja en som ger resultatet du vill åt!

Hur du bäst applicerar mascara
Då du gjort rent ansiktet och hittat rätt mascara för dig är det dags att applicera mascaran. Använd dig av sick-sack rörelser vid rötterna av ögonfransarna för att jobba in mascaran ordentligt. Dra sedan borsten rakt ut för vackert separerade ögonfransar.

För att undvika kladd på ögonlocket kan du hålla en tesked över ögonlocket då du applicerar mascara. Annars blir ögonlocket oftast prickigt av mascara och även kladdigt med varje blinkning. Skeden går alltid att diska efteråt!

Rengör borstarna
Om du länge använt dig av samma mascara men helt plötsligt blir resultatet inte alls lika bra, kan du behöva göra rent mascaraborsten. Det kan fastna ögonfransar samt torr mascara eller annan makeup i borsten. Gör rent med jämna mellanrum med sminkborttagning.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.